Botten
3st Äggvitor
2dl Socker
3dl Rice krispies
Sätt ugnen på 150 grader klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning till marängen är styv.
Vänd sist ner flingorna.
Bred ut smeten jämnt i långpannan.
Ställ in i ugnen och grädda ca.45 min-1timme.
Låt stå kvar på eftervärme
Chokladkräm
3st Ägg gulor
3/4dl Socker
3/4dl Vispgrädde
50g Margarin
100g Blockchoklad
Mät upp ägg gulor, socker och vispgrädde i en kastrull.
Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar.
Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet och chokladen i små bitar.
Rör om så att det smälter.
Ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
Dela maräng botten i två bitar.
Bre ut choklad krämen på den ena.
Vispa grädde och lägg den ovanpå chokladen.
Lägg sedan på sista botten.
Smält chokladen å ringla över den översta maräng bottnen.
Fyllning
3dl Vispgrädde
Granering 50g Blockchoklad
Dags att mumsa!!!!!!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar