fredag 24 september 2010

Chokladkrisp Tårta

Botten

3st Äggvitor
2dl Socker
3dl Rice krispies

Sätt ugnen på 150 grader klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning till marängen är styv.
Vänd sist ner flingorna.
Bred ut smeten jämnt i långpannan.
Ställ in i ugnen och grädda ca.45 min-1timme.
Låt stå kvar på eftervärme

Chokladkräm

3st Ägg gulor
3/4dl Socker
3/4dl Vispgrädde
50g Margarin
100g Blockchoklad

Mät upp ägg gulor, socker och vispgrädde i en kastrull.
Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar.
Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet och chokladen i små bitar.
Rör om så att det smälter.
Ställ därefter krämen åt sidan att kallna.

Dela maräng botten i två bitar.
Bre ut choklad krämen på den ena.
Vispa grädde och lägg den ovanpå chokladen.
Lägg sedan på sista botten.
Smält chokladen å ringla över den översta maräng bottnen.

Fyllning

3dl Vispgrädde
Granering 50g Blockchoklad

Dags att mumsa!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar